שינה טובה היא חלק בלתי נפרד מאורח חיים בריא וטוב – הכירו את המושג היגיינת שינה

קושי להירדם, שינה לא רציפה או שינה לא מספקת עלולים לגרום לפגיעה משמעותית בתפקוד היומיומי שלנו ובחיוניות שלנו. לכן, אפשרות מצוינת שיכולה לסייע לכם לישון טוב יותר היא שמירה על היגיינת שינה. מה זה אומר? כל הפרטים במאמר שלפניכם.

היגיינת שינה – מה הכוונה?

המושג "היגיינת שינה" מתייחס להרגלים הנוגעים לכל עניין השינה, שאמורים להקל על ההירדמות ועל השמירה על שינה רציפה. המונח כולל בתוכו שינויים בשגרת היום שמטרתם לאפשר לנו לישון בצורה נעימה ומספקת, כמו שעות השכבה והשכמה קבועות וסביבה המתאימה לשינה. לרוב מדובר בדברים שמובנים לנו מאליהם, אך הקפדה עליהם עשויה לשפר בצורה משמעותית את הרגלי השינה של אנשים המתמודדים עם קשיים סביב ההירדמות וההשכמה. לדוגמה, אפשר להוסיף מגן מזרן ולהחליף מצעים לפחות פעם בשבוע כדי לשמור על סביבת הירדמות נקייה מאבק ומלכלוך, ולדאוג שהחדר שבו אנחנו ישנים יהיה חשוך וקריר. במיוחד בשבילכם, אספנו את כל הטיפים לשמירה על היגיינת שינה טובה.

טיפים להיגיינת שינה

אז אחרי שהסברנו לכם מהי היגיינת שינה, הגיע הזמן לתת לכם את הטיפים המנצחים לשמירה על הרגלים אלה שיסייעו לכם ביישומה בפועל. בואו נתחיל:

שנו את הרגלי האכילה שלכם

אנשים רבים אינם מודעים לעובדה שהתזונה שלנו עשויה להשפיע גם על הרגלי השינה. לכן, כדי שנצליח לישון טוב יותר, מומלץ לתכנן את סדר היום שלנו כך שלא נאכל ארוחות כבדות מדי בסמוך לשינה, אלא ארוחות קלות בלבד שימנעו תחושת רעב. כמו כן, רצוי להימנע ממוצרים המכילים קפאין כבר החל משעות אחר הצוהריים, כמו קפה, תה, שוקולד וכדומה, מאחר שהוא חומר מעורר וממריץ. גם צריכת אלכוהול אינה מומלצת לפני השינה, מאחר שהאלכוהול יכול לפגוע ברציפות השינה.

התרחקו ממסכים לפני השינה

עם כמה שכיף לנו לעשות את זה, השתדלו שלא להירדם מול הטלוויזיה בלילה. כשאתם הולכים לישון, השתדלו להקפיד לכבות את האורות ולהוציא מהחדר את כל המסכים, לרבות טלוויזיות, מכשירים ניידים, מחשבים ועוד. אלה עלולים לשבש את איכות השינה שלכם ולהקשות עליכם להירדם, במיוחד כשהם דלוקים.

 

 

שמירה על סביבה שינה מיטבית

הכי כיף ללכת לישון בסביבה נעימה. לכן, מומלץ להקפיד לסדר את חדר השינה מכביסות, חפצים מיותרים ומבגדים שמפוזרים בכל עבר, ואף לנקות את החדר. כמו כן, השתדלו שהמיטה שלכם תהיה נוחה ונקייה, שהמצעים יהיו מכובסים וריחניים ושהחדר יהיה חשוך, קריר ושקט. אנחנו גם ממליצים לכם ללכת לישון עם תריסים פתוחים כדי להתעורר לאור שמש ולשמור על השעון הביולוגי שלכם.

הציבו לעצמכם מועדי שינה קבועים

שעות שינה קבועות הן דרך מצוינת לשמור על היגיינת שינה. רוב המבוגרים צריכים לישון בין 7 ל-9 שעות ביום, ועדיף שהן יהיו קבועות כדי להרגיל את גופכם "להתעייף" בשעות מסוימות, ולהיות עירני בשאר הזמן.

סובלים מלחץ נפשי? יש פתרון

אחד הגורמים השכיחים ביותר להפרעות שינה הוא לחץ נפשי, שעלול לגרום לקשיי הירדמות ולנדודי שינה. אם אתם סובלים ממתח נפשי וחושדים שזוהי הסיבה לכך שאינכם ישנים היטב, אנחנו ממליצים לכם לא לזנוח את העניין ולטפל בו. כל אחד יכול למצוא את הטיפול המתאים עבורו, והוא יכול להיות שיחה עם אדם קרוב, דמיון מודרך, מדיטציה, תרגילי הרפיה ועוד. מומלץ להיעזר במטפל מתחום בריאות הנפש שיסייע לכם להתמודד עם המתח על הצד הטוב ביותר.

סיכום

לסיכום, חשוב שנדע לשמור על היגיינת שינה טובה שתסייע לנו להתמודד עם קשיי שינה. לכל בעיה רפואית או נפשית שמונעת מכם לישון כמו שצריך, נמליץ לכם להתייעץ עם רופא או עם מטפל מוסמך.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד

נגישות
גלילה לראש העמוד