מצד אחד אנחנו חיים במדינה שבה כל הזמן קורה משהו מאתגר, מעניין מלחיץ או מרגש, ובמקביל דלנו הישראלים יש נטייה להימשך לאקסטרים. מכאן שלא מעט אנשים רגילים, לצד ספורטאים מקצועיים בוחרים ליהנות מפעילות ספורטיבית אתגרית. פה נעצור לחדד שאין בכך כל פסול, אך במקביל חשוב להקפיד על נהלי זהירות ולוודא שקיים מאחורי הקלעים ביטוח מתאים. מה זה אומר, אלו ביטוחים קיימים, מה חשוב לדעת והאם גם לכם כדאי לעשות ביטוח ייעודי? לרשותכם מידע מקיף בנושא.
מענה אישי
תחום הביטוחים מאוד מפותח, כך שהוא יודע להציע אינספור התאמות ייעודיות. מכאן שגם אם מדובר בפוליסה מוכרת, למשל פוליסת בריאות רגילה, ראוי לדעת שגם אותה ניתן להתאים בהתאם לשורה של צרכים אישיים, כך שאין שום צורך להתפשר. עתה אם נחזור למה שאמר אבנר הייזלר ברשת 13, נציין שכיום לא חברות הביטוח הן אלו שאוחזות בחבל, אלא הלקוחות, הלקוחות שיודעים שהמבחר קיים והתחרות גדולה. כיצד אם כן נכון לבחור פוליסת ביטוח עבור פעילות אקסטרים? היעזרו בנקודות הבאות:
בארץ או בחו"ל
אנשים לא שמים לב שאם הם רוכשים פוליסה עבור ספורט אתגרי, לרוב היא תקפה רק עבור פעילות מקומית. מדוע זה חשוב? כיוון שלא מעט ספורטאים מתחרים בחו"ל, וגם שם עליהם להיות מכוסים – תאונות לא מתייחסות למרחק גיאוגרפי. מכאן שמומלץ לרכוש ביטוח תאונות אישיות שבין היתר כולל הרחבה ייעודית. נקודה זו מחזירה אל דברי אבנר הייזלר בכלכליסט. הייזלר מסביר שגם אם בשוטף אינכם עוסקים בפעילות אקסטרים, יש מצב טוב שבחו"ל תמצאו את עצמכם עושים סנובורד, גלישה, רפטינג, סנפלינג וכדומה. עוד נציין שאומנם בעת הפעילות ניתן לשכוח מכל מה שקורה מסביב, אך אין לשכוח להגיע לפעילות ערוכים מראש עם ביטוח מתאים, ממש כמו ביטוח ספורט אתגרי.
האם הפוליסה שלכם מכסה את הפעילות הרצויה?
נהגתם באחריות וטרחתם לעשות ביטוח שמתאים לפעילות? ובכן יש לעצור ולבחון היטב מה הביטוח כולל. כפי שמסביר אבנר הייזלר בגלובס, אין זה רק מספיק לוודא שהביטוח מכסה פציעות, אלא גם יש לוודא שהוא מכסה פציעות שרלוונטיות לסוג הספורט שבו בוחרים. כך למשל יש לבחון האם הפוליסה מכסה פציעה בגין מצנח גלישה, רכיבה על אופנוע שטח, טיפוס קיר וכדומה.
מתלבטים? קבלו ייעוץ מקצועי!
עוברים על הביטוח ומוצאים שהוא כולל לא מעט סעיפים? לא סגורים אם נחוץ סעיף כזה או אחר? מתלבטים האם יש טעם להשאיר את ביטוח הנסיעות? ובכן תחום הביטוחים אכן עשוי לבלבל, ועל כן יש טעם לקבל ייעוץ ממומחה בתחום. אומנם מדובר בהוצאה נוספת, אך גם מדובר בחיסכון משמעותי. כיצד? ובכן ייעוץ מקצועי מסייע להימנע מתשלומים מיותרים ומתשלומים כפולים, ואף ייעוץ מקצועי יודע להפנות לחברת פוליסה שנחשבת אמינה. מכאן שאם יגיע הרגע שבו תבקשו להפעיל את הפוליסה, לא תגיעו למצב שבו עליכם לנהל מלחמת התשה, אלא כספי הפיצויים יועברו במידי.
אין ביטוח? אין צורך לוותר!
לבסוף נציין שני טיפים חשובים: אם אתם לא רק עוסקים בספורט אתגרי, אלא בין היתר מאמנים בתחום, הרי שעליכם לחפש ביטוח מעט שונה. ביטוח שבין היתר כולל כיסוי עבור המתאמנים, ולו כדי להימנע מתביעה. כמו כן, הרבה פעמים אנשים יוצאים לטייל בחו"ל מבלי להתכוון לכלול ספורט אתגרי, אך אז מוצאים פעילות אתגרית שקשה להימנע ממנה, למרות שאין ביטוח מתאים. במקרה שכזה טוב לדעת שניתן לפנות אל חברת הביטוח ולהוסיף את הכיסוי הרצוי בו במקום. תיהנו ותישמרו!