סיימתם קורס מאמני כושר גופני? הגיע הזמן לפתוח עסק פטור ולהתחיל לעבוד

עבור אנשים רבים תחום האימונים נשמע כמו משימה מתישה. עם זאת, עבורכם, מאמנים שזה עתה סיימו קורס ייעודי וצמאים להתחיל להשתכר, דווקא המשימה של יציאה לדרך עצמאית היא זו שמפחידה. פה אנו מבקשים להרגיע. נכון שכל התחלה מלאה בסימני שאלה ועשויה להבהיל, אך אם רק פועלים בהתאם לשלבים הרצויים, מגלים שלעיתים רק צריך להתניע. מה אם כן נחוץ כדי להתחיל לקבל לקוחות ולפתוח עסק כעצמאי פטור? ריכזנו עבורכם את שלל הצעדים הנחוצים. בהצלחה!

האם נכון עבורכם עוסק פטור?

לפני שנסביר כיצד פותחים עסק כעצמאי פטור, נעצור להסביר מהו עוסק פטור, וזאת כדי לוודא שאתם מכוונים למשבצת הנכונה. ובכן עוסק פטור הוא מי שהעיסוק שלו מאפשר להירשם ככזה (מאמני כושר מתאימים למשוואה) ומי שלא עתיד להרוויח במשך השנה יותר מ-102,292 ₪, נכון לשנת 2022. אינכם בטוחים כמה תרוויחו? תמיד ניתן לשנות סטטוס במהלך השנה, אם כי חשוב לשים לב שלא עוברים את הסכום מבלי לשים לב, אחרת יגבו מכם מע"מ, מבלי שטרחתם לגבות אותו מהלקוחות. עדיין מתלבטים? כאשר עומדים לפתוח עוסק פטור במס הכנסה מומלץ להתייעץ עם הפקיד. ייתכן שכיוון שעומדים לרכוש ציוד יקר, שווה להירשם מראש כעוסק מורשה, וזאת כדי להזדכות על חלק מההוצאות.

הליך פתיחת תיק כעוסק פטור

עומדים לפתוח תיק כעוסק פטור? יש כמה צעדים שעליכם להכיר:

  • מתנהלים מול מע"מ, כולל מילוי טופס 821.
  • מתנהלים מול רשות המיסים, ואף באופן מקוון. פשוט נכנסים למערכת, ממלאים פרטים ומצרפים מסמכים נדרשים. באופן כללי, אלו המסמכים הנדרשים: טופס 5329, טופס 2542, צילום של ת"ז (כולל ספח) ואם העסק עתיד לפעול מתוך מקום שכור, הרי שגם נדרש לצרף חוזה שכירות. כמו כן, אם עומדים להעסיק עובדים, כגון מאמנים נוספים, יש לפתוח תיק ניכויים.
  • מתנהלים מול ביטוח לאומי, כולל מילוי טופס 3101.

כאן ראוי לציין שניתן להתנהל מול כל הגופים באופן עצמאי, אך לעיתים עדיף לצד ייצוג מקצועי. ייצוג מקצועי יימנע את הצורך לצאת מהבית, ידאג לאינטרסים שלכם, יעניק ייעוץ מקצועי לגבי עוסק פטור/מורשה ואף יסייע להבין אלו מסמכים נחוצים בכל שלב.

 

סיימתם קורס מאמני כושר גופני? הגיע הזמן לפתוח עסק פטור ולהתחיל לעבוד

 

מה נדרש מעוסק פטור בשוטף?

לאחר שהבנו כיצד פותחים תיק כעוסק פטור, רק נותר להבין מהי ההתנהלות השוטפת. מה נדרש ומה מצופה מבחינת החוק. ובכן לעומת עוסק מורשה, עוסק פטור אינו גובה מע"מ, עובדה שמייתרת הוצאה של חשבונית. על מנת לגבות תשלום, יש להוציא דרישת תשלום שמודיעה כמה נדרש לשלם, כאשר רק לאחר קבלת התשלום מוציאים קבלה. כאן נחדד שכיום ניתן ואף מוטב להוציא קבלה באופן מקוון. מאוד נוח, יעיל וכלכלי.

חוברים לאיש מקצוע

מבחינת התנהלות מול רשויות המס, החיים פשוטים. עוסק פטור נדרש לנהל רישום של הוצאות והכנסות באופן חודשי ולדווח רק פעם בשנה. כאן נחדד שגם פעולה יחסית פשוטה מעין זו מוטב לבצע לצד איש מקצוע, כגון רואה חשבון. מדוע? כדי לוודא שלא משלמים מיסים מיותרים, כדי לוודא שאכן מתנהלים מול הרשויות כמצופה ואף כדי שיהיה ברקע איש מקצוע שתמיד ניתן להתייעץ עמו לגבי הצעד הבא.

אינכם לבד – כלי עזר יעילים

נשמע כמו לא מעט פעולות שנדרשים לעשות? אין להיבהל, התהליך מזכיר אימון חדש שבהתחלה נראה מרתיע. בהתחלה קשה להבין כיצד צולחים את המטרה, אך אט אט מגלים שהסט ברור ואף אפשרי לביצוע. כמו כן, ממש כפי שבתחום האימונים קיימים כלי עזר יעילים, כך גם בתחום העסקי. מוזמנים להכיר שורה של כלים מקוונים. כאלו שיחסכו לכם זמן, שיעשו לכם סדר ושיסייעו להתקדם לעבר עוסק מורשה.

לסיכום,

יש לא מעט כלים שיכולים לסייע לכם לפתוח תיק כעוסק פטור במס הכנסה באופן פשוט וקל ולהתנהל בצורה נכונה מול רשויות המס. בהצלחה!

נגישות
גלילה לראש העמוד