מהם הדברים הקטנים שאנחנו עושים ופוגעים בנו ואיך לטפל בזה?

 

אנו חיים את חיינו מבלי לעצור ומבלי לשים לב שאנו בעצמנו פוגעים בעצמנו, ולא כי יש לנו נטיות הרסניות, אלא פשוט כי איננו עוצרים להבין מהן המשמעויות שמאחורי מגוון מנהגים, וכידוע מנהגים קשה לשנות, גם כאשר ישנן כול הסיבות. עם זאת, אם אנחנו שנמצאים עם עצמנו הכי הרבה זמן לא נדאג לאינטרסים שלנו, אין לצפות לדבר מאחרים, ועל כן גם אם לא תתחילו לשנות מנהגים מהרגע, עדיין שווה להיות מודעים, ולו מתוך מטרה שאט אט ייפול האסימון ונקבל "תירוץ" לנהוג אחרת.

עוברים לנעליים נוחות

חשוב ביותר לשים לב מה נועלים, וזאת כי הנעל מלווה אותנו במרבית שעות היום והיא משפיעה באופן ניכר על היציבה ועל בריאות כף הרגל. שנדגים? למרות שנעלי עקב מהוות פריט לבוש מאוד נשי ומרשים, גם יש לקחת בחשבון שככול שהעקב יותר גבוה כך הוא פחות מומלץ, כי עקב גבוה עשוי להוביל לנקע בקרסול, לכאבים כרוניים, ללחץ על כרית כף רגל ואף לשברי מאמץ. מכאן אישה שמבקשת נעל מרשימה ואלגנטית ובאותה נשימה נעל נוחה ובריאה, תבחר לנעול נעלי בלרינה, כאלו שהן מאוד מרשימות, אלגנטיות, מתאימות למגוון גזרות ופרטי לבוש וכמובן שנחשבות מאוד נוחות וארגונומיות.

אוכלים הרבה מתוק

ידוע שאוכל מתוק, כגון חטיף או ממתק, מעניק מענה מהיר לחשקים, מרגיע, מהווה אתנחתא מתוקה מהיום ובאופן כללי מעלה חיוך פנימי, ולו לכמה רגעים. עם זאת, יש להבדיל בין אכילה חד פעמית במשך היום לבין ריבוי של מאכלים מתוקים, כי ידוע שמתוק אינו בריא – לא לשיניים ולא למגוון מערכות בגוף. מה עושים? מחליטים שלא אוכלים יותר משני דברים מתוקים במהלך היום, מראש חותכים ירקות (כך שיהיו זמינים עבור הצורך לנשנש), מראש לא מכניסים הביתה דברי מתיקה ואם קשה, מכניסים לתפריט היומי יותר פירות.

ישיבה ממושכת מול המסך

מחקרים מראים שהדור של היום גדל להיות יותר כפוף, פשוט כי מדובר בדור שרגיל לרכון לעבר המכשיר הנייד, או לעבר מסך המחשב, כך שאט אט הגוף תופס מראה מעוקל. לא רק שמראה זה אינו יפה, אלא ישיבה ממושכת מול המסך גם מקשה על הגוף במגוון היבטים, ולו כי הגוף מתנוון והדם פחות זורם. אי לכך גם אם עובדים מול המחשב חלק מהותי מהיום, עדיין חשוב כל 40 דקות לקום, להתיישר ואף להתהלך מעט. מה עוד? מומלץ ליצור קונטרה, משמע אם ניתן צאו להליכה יומית של חצי שעה.

קשרים רעים

לא מעט אנשים מצויים בקשרים חברתיים עם אנשים שמבטלים אותם, שמתעלמים מהם, שמחפשים לריב איתם וכדומה, ועל כן חשוב ביותר להתנקות ולהתרחק מכל אותם אנשים שאינם עושים לנו טוב. כיצד? ניתן לבצע זאת באמצעות התעלמות גורפת, יציאה מקבוצת הוואטסאפ שבה מצוי אותו אדם, להבהיר לו שמצדכם יש רצון לנתק את הקשר ואפילו אפשרי לנהל שיחה פתוחה ולהציף את הבעיה, פתרון שלעיתים עשוי לשנות את הגישה ולהעניק מענה שהוא מעבר לבריחה.

בריחה מריב

זה אולי מצחיק לומר, אך הרבה אנשים פשוט אינם יודעים כיצד לנהל ריב. לא מול המנהל ולא מול בן הזוג, עובדה שמובילה אנשים להחזיק הרבה דברים בבטן וכאשר מתפוצצים, אנשים מאבדים פרופורציות ומרגישים מאוד רע לגבי הסיטואציה. אי לכך מאוד חשובה מודעות ועבודה עצמית. חשוב להבין שריב אינו בהכרח רע, ריב עשוי לקרב, לכל ריב יש סוף ואף חשוב לדעת לומר סליחה ולשים את האגו בצד. ככול שיותר תהיו מודעים ותדברו על הנושא, כך תרכשו כלים חשובים, תחושו יותר טוב עם עצמכם ואפילו תזכו לסיים ריבים יחסית מהר ולצד הרגשה טובה.

נגישות
גלילה לראש העמוד