הורים לילד עם ODD? גם הבריאות הנפשית שלכם חשובה – וספורט יכול לסייע לכם בהתמודדות

אם לילדכם יש הפרעת התנגדות (ODD), רגשות של תסכול וכעס הם בשגרה. גידול ילדים עם ODD הוא לא רק טיפול בהתפרצויות הזעם או ההתרסה שלהם, אלא גם שמירה על השפיות והרווחה שלכם. מה אם הייתה דרך לטעון מצברים, להחזיר את שיווי המשקל לחייכם ולחזק את החוסן המנטלי שלכם? במאמר זה נציע דרכים להתמודד עם ה-ODD של ילדיכם בעזרת פעילות גופנית סדירה, כך שגם אתם וגם ילדיכם תפרחו.

מה זה ODD?

ODD, או הפרעת התנגדות, היא הפרעת ילדות המאופיינת בדפוס עקבי של מצב רוח כועס או עצבני, התנהגות מתריסה ונקמנות. ילדים עם ODD לעתים קרובות מתנגדים לכללים, מתווכחים עם מבוגרים, ומעצבנים אחרים בכוונה. בעוד שזה אופייני לילדים להתנהג ככה מדי פעם, ODD כרוכה בדפוסים מתמשכים שיכולים להימשך לפחות שישה חודשים. חשוב להבדיל בין ילד שחווה שלבים התפתחותיים סטנדרטיים לבין ילד שמראה סימנים של ODD. עם תמיכה וטיפול מתאימים, ילדים רבים עם ODD יכולים לנהל חיים מאוזנים.

המחיר הנפשי שמשלמים ההורים

לפני שנדון בפתרון, חיוני להכיר בבעיה. הורים לילדים עם ODD חווים לעיתים קרובות תחושות של בידוד, אשמה, תסכול ותשישות. ההתמודדויות המתמשכות עלולות להוביל ליחסים מתוחים בתוך המשפחה ולהשפיע על הקשר הרגשי בין ההורה לילד. לפיכך, לא ניתן להתעלם מרווחתם הנפשית של הורים אלה.

 

פעילות גופנית סדירה

פעילות גופנית היא תרופה עתיקת יומין ללחץ, לחרדה ולדיכאון. להלן הסיבות מדוע פעילות גופנית יכולה להיות כלי רב עוצמה עבור הורים לילדים עם ODD:

  • שחרור אנדורפינים: פעילות גופנית, בין אם זה הליכה מהירה, יוגה, או אימון בבית, משחררת אנדורפינים. מדובר במשככי כאבים טבעיים שמפחיתים מתח, משפרים את מצב הרוח ומעוררים תחושות חיוביות בגוף.
  • בהירות מנטלית: פעילות גופנית סדירה יכולה לעזור לנקות את המוח, לספק הפסקה מהאתגרים היום-יומיים ולהציע נקודת מבט רעננה על נושאים מתמשכים. ראש צלול יכול להתמודד עם מצבים ביותר סבלנות ובפחות אימפולסיביות.
  • שינה משופרת: הפרעות שינה שכיחות בקרב הורים לחוצים. פעילות גופנית סדירה יכולה לסייע באיכות שינה טובה יותר, ולהבטיח שההורים נחים ומלאי אנרגיה כדי להתמודד עם אתגרי היום.
  • תחושת הישג: הצבת מטרות אימון והשגתן יכולות להגביר את הביטחון העצמי. כאשר הורים מרגישים טוב עם עצמם, הם מצוידים טוב יותר להתמודד עם אתגרים חיצוניים.
  • קשר חברתי: הצטרפות לשיעורי התעמלות קבוצתיים או לקבוצות ספורט מקומיות יכולה לספק תחושה של קהילה. אינטראקציה עם אחרים במצב דומה יכולה להציע תמיכה מוסרית וטיפים מעשיים.

שילוב פעילות גופנית בחיי היום-יום

המפתח לקצירת היתרונות של פעילות גופנית הוא עקביות. הנה כמה צעדים מעשיים להורים לשילוב פעילות גופנית בשגרת היום-יום שלהם:

  • הציבו מטרות ברורות: הגדירו מה אתם רוצים להשיג, בין אם מדובר בירידה במשקל, בהירות מנטלית או פשוט להישאר פעילים.
  • התחילו בקטן: אם אינכם פעילים במשך זמן מה, התחילו בהפעלות קצרות. הליכה של 10 דקות בכל יום עשויה להועיל.
  • שתפו את ילדיכם: עסקו בפעילויות שילדיכם יכולים להיות חלק מהן. רכיבה על אופניים, הליכה או משחק תופסת בפארק יכולים לשרת מטרות כפולות – חיזוק הקשר הורה-ילד ולהבטיח שתקבלו את הפעילות הגופנית שאתם צריכים.
  • קבעו זמנים קבועים: הגדירו ימים ושעות ספציפיים לאימונים, בדיוק כמו כל פגישה חשובה אחרת. מחויבות זו יכולה להבטיח עקביות.
  • מצאו את מה שאתם אוהבים: בין אם זה ריקוד, שחייה או טיולים רגליים, מצאו פעילויות שאתם באמת אוהבים.

לסיכום

גידול ילד עם ODD הוא לא פשוט, ובזמנים כאלה חשוב לזכור שטיפול עצמי אינו מותרות אלא הכרח. כהורים, החוזק, החוסן והרווחה הנפשית שלנו משפיעים ישירות על הסביבה שאנו יוצרים עבור ילדינו. על ידי מתן עדיפות לפעילות גופנית, לא רק שאנו מצטיידים בסיבולת רגשית טובה יותר, אלא אנו גם סוללים את הדרך למערכות יחסים בריאות יותר בתוך משפחתנו. כל צעד שאתם עושים, כל נשימה במהלך שיעור יוגה וכל הקפה סביב הפארק הופכים לעדות למחויבות שלכם להיות הגרסה הטובה ביותר של עצמכם – גם עבורכם וגם עבור ילדיכם.

 

 

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות
גלילה לראש העמוד